Due rádió

Meghallgathatod nyilvános műsorainkat

Nyilvános műsorok

A DUE Rádió tematikus, ismeretterjesztő és ünnepi műsorait bárki meghallgathatja a podcast.due.hu oldalon!

Böngészés

Böngészés

A műsorok kiadás és rovat szerint kereshetőek

Információk
tagoknak

Pénzügyes Teszt: Megvan a győztes!

 Lezárult a 2020-ban második alkalommal meghirdetett Nagy Diák Pénzügyes Teszt. A középdöntő és a döntő a Pénzügyminisztériumban zajlott, ahol szerte az országból 150 fiatal gyűlt össze, hogy összemérjék pénzügyes tudásukat.

A pénzügyi tudatosságra fókuszáló Nagy Diák Pénzügyes Teszt első, online fordulójában egy 20 kérdéses online kérdéssorral mérhették fel a tudásukat azok, akik vállalkoztak a kvíz kitöltésére. Ezen bárki próbára tehette ismereteit, de csak a 14-20 év közötti fiatalok kaptak lehetőséget a továbbjutásra. A legjobb eredményt elért tesztkitöltők közül a verseny második, offline fordulójába a legjobb tesztkitöltő 150 fiatal érkezett március 6-án a Pénzügyminisztériumba.

A versenyzők itt egy újabb teszt segítségével személyesen mérhették össze pénzügyes ismereteiket, majd ugyanezen a napon a legjobb 12 játékos bizonyíthatta tudását egy színpadi kvíz keretében, közönség előtt. Már a döntőbejutás is sok izgalmat tartogatott, mert ötös holtverseny jött létre. Annak érdekében, hogy kialakulhasson a finálé mezőnye, két külön játékban mérte össze tudását az öt játékos, és így dőlt el, közülük kik kerülhettek a TOP12-be. Érdekességképpen a legjobbak közé a tavalyi pénzügyes teszt győztese, Csahóczi Máté Benedek is bekerült, de a címvédés nem sikerült neki, ugyanis az idei versenyt végül a tatabányai Topercer Péter nyerte. A második helyen Bátyi Bátor Béla végzett, a dobogó legalsó fokára Kecskeméti Zoltán állhatott.

A győztes, a 19 éves Topercer Péter a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója, gazdálkodás és menedzser szakon tanul. Ez már a hetedik pénzügyes versenye, közülük csapatban megnyerte a PénzSztárok elnevezésű versenysorozatot is a tatabányai Árpád Gimnázium színeiben. Péter falja a gazdasági híreket, HVG-t, Forbes Magazint és gazdasági portálokat búj nap mint nap. Még nem tudja, mit hoz a jövő, de örülne, ha fejlesztéspolitikával foglalkozhatna.

A dobogósok nyereményét – többek közt egy-egy okostelefont – Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár adta át.

A szervezők több különdíjat is kiosztottak. A Pénzügyminisztériumban zajló játék legfiatalabb résztvevője a 14 éves Oláh Vince volt, aki a Bankszövetségtől egy tabletet kapott.

A legtöbb fiatal - számszerint 19 - a Hunyadi János Középiskola Soproni Szakképzési Centrumából érkezett a középdöntőre, az iskola a MABISZ jóvoltából egy laptopot nyert.

A Nagy Diák Pénzügyes Teszt vetélkedőt a Pénzügyminisztérium, a Diákhitel Központ, a Magyar Biztosítók Szövetsége és a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért támogatásával a DUE Médiahálózat szervezte. Azért indították el az országos játékot, hogy a résztvevő fiatalok magabiztosabban mozogjanak a pénz világában, tudatosan tervezzék meg pénzügyeiket és megfelelő tájékozódás után jó döntéseket hozzanak.

vissza a aktuális információkhoz

 • Rólunk

  Működik nálatok sulirádió? Akkor biztosan hasznát vennétek a DUE Rádió ingyenes műsorainak és szolgáltatásainak!

 • Mit kapnak a tagok?

  A műsorcsomagok mellett ingyenes és kedvezményes rendezvényeket, újságot, ajándékokat.

 • Mit várunk mi?

  Csak két dolgot kérünk cserébe: a megjelölt műsorok lejátszását és a lejátszás visszaigazolását.

 • Hogyan lépj be?

  A DUE Rádió a hálózatba belépő iskolákkal megállapodást köt. A megállapodás letölthető innen, az ismertetőből is.

 • A DUE Rádió műsorai

  A DUE Rádió 10-15 perces műsorait az interneten, illetve CD-n juttatjuk el a Hálózat tagiskoláinak.

Due rádió

1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
(1) 222-8213 radio@due.hu