Due rádió

Meghallgathatod nyilvános műsorainkat

Nyilvános műsorok

A DUE Rádió tematikus, ismeretterjesztő és ünnepi műsorait bárki meghallgathatja a podcast.due.hu oldalon!

Böngészés

Böngészés

A műsorok kiadás és rovat szerint kereshetőek

Információk
tagoknak

Nagy Diák Filmteszt: Megvan a győztes!

 Több száz fiatal részvételével rendezte meg a DUE Médiahálózat a Nemzeti Filmintézet támogatásával február 20-án a Nagy Magyar Filmteszt edukatív vetélkedő döntőjét Budapesten, az Akvárium Klubban. A rendezvény vetítésekkel, filmes játékokkal és beszélgetésekkel kezdődött. A résztvevők többek közt Csákányi Eszter, Hajdu Steve és Szabó Simon színművészeket kérdezhették a szakmájukról. A kísérőprogramok közben kezdetét vette a Filmteszt középdöntője, melynek során egy 30 kérdésből álló tesztet kellett kitölteniük a fiataloknak. A döntőbe azok juthattak be, akik a játék első fordulójában a legjobb eredménnyel töltöttek ki az online tesztet a www.filmteszt.hu oldalon. A középdöntőből a legjobb 12 játékos jutott tovább a döntőbe. A showműsor-szerű fináléban is magyar filmekkel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk a játékosoknak. A legjobbnak 1560 ponttal Kéri Anna Katica bizonyult, őt követte Kecskemétről Pácsa Laura 980, majd a tizennyolc éves Kristóf Álmos 620 ponttal.

Az érettségire készülő Kéri Anna Katica már tavaly is indult a Filmteszten, de nem jutott be a középdöntőbe. Mint mondta, a szülei fertőzték meg a magyar filmekkel, és kis kora óta hazai alkotásokat néznek otthon együtt. Anna hobbija nemcsak a filmnézés, hanem sokat is olvas róluk. Kedvenc magyar mozija a Kincsem, ami nagyon lenyűgözi, ráadásul kötődik is hozzá. A film belső jeleneteit édesanyja munkahelyén, Keszthelyen, a Festetics-kastélyban vették fel. Anna a győzelemmel egy Samsung Galaxy Note 10 mobiltelefont vihetett haza, de a második és a harmadik helyezett is egy profi kamerás okostelefonnal gazdagodott.

A díjakat Káel Csaba, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos adta át. „Nagy öröm, hogy a Nagy Magyar Filmteszt évről évre egyre több fiatalt mozgósít országszerte. A vetélkedőnek köszönhetően több ezer fiatal figyelme irányul a magyar filmekre. Elsődleges céljaink között van a filmszerető és filmértő közönség utánpótlása. A játék a tanulás legjobb módja, a Nagy Magyar Filmteszt ennek egy kiváló formája, éppen ezért állt mellé a Nemzeti Filmintézet támogatóként. A Filmteszt nyerteseinek óriási gratuláció jár!” – összegezte Káel Csaba kormánybiztos.

vissza a aktuális információkhoz

 • Rólunk

  Működik nálatok sulirádió? Akkor biztosan hasznát vennétek a DUE Rádió ingyenes műsorainak és szolgáltatásainak!

 • Mit kapnak a tagok?

  A műsorcsomagok mellett ingyenes és kedvezményes rendezvényeket, újságot, ajándékokat.

 • Mit várunk mi?

  Csak két dolgot kérünk cserébe: a megjelölt műsorok lejátszását és a lejátszás visszaigazolását.

 • Hogyan lépj be?

  A DUE Rádió a hálózatba belépő iskolákkal megállapodást köt. A megállapodás letölthető innen, az ismertetőből is.

 • A DUE Rádió műsorai

  A DUE Rádió 10-15 perces műsorait az interneten, illetve CD-n juttatjuk el a Hálózat tagiskoláinak.

Due rádió

1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
(1) 222-8213 radio@due.hu